top of page

OM SPRØ

 

Født og oppvokst i det karibiske hav på en øy med svært få baketradisjoner falt ingenting mer naturlig for meg enn å starte et håndverksbakeri blant snødekte fjelltopper i midnattsolens land.

 

SPRØ er et steinovnsbakeri etablert i Oppdal 19. juni 2015. Stikkord er langtidsheving, surdeig, håndverk, steinovn og mye glede. I tillegg til salg av bakevare, serverer vi enkle retter og har et bredt utvalg av kald og varm drikke. Til kaffe bruker vi det beste vi fant: kaffebønner fra JACU som brennes i Ålesund.

 

SPRØ drar inspirasjon fra fransk, amerikansk og norsk bakst. Av bakeri vil jeg spesielt anbefale et besøk hos Bakeriet i Lom. Etablert av Morten Schakenda som deler erfaringer åpent og gav meg anledning til å lære i hans bakeri. Jeg har også arbeidet i et amerikansk håndverksbakeri the BreadSmith som er vel verd et besøk om du er på de kanter.

 

SPRØ er et håndverksbakeri så du behøver ikke å lure på om det falt noen skruer i deigen. Det er et åpent bakeri hvor du kan se alt vi gjør. Det meste gjøres for hånd og vi langtidshever alle brød over natten. Baksten vår har en naturlig holdbarhet uten tilsetninger. Det vil si at noen av våre brød holder ikke like lenge som de du finner i butikken fordi vi ikke bruker "bakehjelpemidler", men vi har gode råd for hvordan du oppbevarer brødene.

 

SPRØ er et motstykke til utviklingen. I de siste årene er 1 av 3 brød i Norge erstattet av importbrød. Noen få industribakeri tett knyttet til daglivarekjedene har "blomstret" og står for det meste av den norskproduserte baksten. Der gjøres brødbaksten unna på 2 timer fra man starter å blande ingredienser til det kommer på samlebånd i tunnelovner ferdig stekt. Hos oss tar den samme prosessen 2 dager.

 

Det tror jeg sier sitt. Om noe ikke står til forventningene er det bare å komme tilbake å få noe nytt i bakeriet. Vi setter veldig stor pris på tilbakemeldinger!

 

Gina M. Schønheyder

Håndverk

Håndverk

Rugstykker

Rugstykker

Smaksprøver

Smaksprøver

Oppveiing

Oppveiing

Bakeriet SPRØ

Bakeriet SPRØ

Elting

Elting

Stolt baker

Stolt baker

Elting

Elting

Steinovn

Steinovn

bottom of page